Program ÎNTRUNIRI DUHOVNICEȘTI (viitoare)

Începând din luna februarie 2016, întâlnirile duhovnicesti nu se mai organizeaza. Pentru participarea la slujbele religioase si discutii în particular va asteptam cu mare deschidere in orice zi, in special Duminica.

11 comentarii:

  1. Am participat la primele doua intalniri, cu temele "Cum sa ne indeplinim obiectivele" si "Autocontrolul". O initiativa binevenita si o abordare inedita a temelor, atat manageriala/ psihologica cat si duhovniceasca. Felicitari si un public cat mai activ!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intalnirea din luna mai a discutat o tema de actualitate – “Cum gestionam gandurile”. Din pacate am lipsit (motivat). O rugaminte: Este posibil sa fie notate pe blog 2-3 idei “de retinut” in legatura cu tema? Si o intrebare pentru Doamna psiholog, in special: Este posibil sa controlam efectul pe care il au gandurile asupra celorlalti, dar mai ales efectul gandurilor celorlalti asupra noastra? Multumesc, pentru efort si implicare. Nadajduiesc sa ne intalnim in numar cat mai mare la sfarsitul lunii iunie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona Moldovan28 iunie 2015 la 21:00

      D-na sau d-ra Violeta, cu mare drag incerc sa creionez cateva idei legate de tema "Gandurile".
      Gandurile sunt idei, cuget, intentie...."ceva" ce ne determina sa re/actionez. Acestea, sunt un rezultat al gandirii care ne pot controla viata, forma caracterul...(asadar, au efect asupra noastra) si ii influenteaza pe cei din jur.
      Controlul gandurilor il putem avea daca reusim, sa invatam, sa ne controlam emotiile, pulsiunile si limbajul.
      Asadar, daca ne ocupam de cele mici, vom reusi si in cele mari.
      Simona Moldovan.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns. Cu alte cuvinte, daca abordam o persoana cu ganduri bune/ pozitive, cu iubire - asa cum s-a discutat la cea de-a patra intalnire - avem puterea de a influenta atat efectul gandurilor noastre, cat si efectul gandurilor acelei persoane. Iubirea celuilalt, indiferent de situatie, ar putea fi "cheia"...

      Ștergere
  3. S-a intamplat sa ma aflu la sfarsitul lunii mai la Manastirea Magina si astfel sa particip “neplanificat” la intalnirea programata cu tema “Cum gestionam gandurile”. O tema interesanta, care te pune pe ganduri… si te ajuta sa intelegi. Am fost placut impresionata de seriozitatea cu care s-a abordat tema in discutie si de implicarea persoanelor prezente in dezbatere. Felicitari !! Temele urmatoarelor intruniri planificate sunt la fel de interesante. Voi incerca sa particip.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si inca ceva : Muzeul din curtea manastirii a carui deschidere a avut loc la inceputul lunii iunie, mi se pare o realizare deosebita. Casuta de lemn, la care ajungi pe o alee scurta presarata cu pietris si bancute de lemn joase, pare ca e acolo dintotdeauna, iar exponatele din interior iti dau impresia ca te-ai intors in timp….Sunt sigura ca a fost nevoie de multe ore de munca, studiu si daruire….. Toate aprecierile pentru Parintele Serafim !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a sustine afirmatia Cristinei, am postat cateva poze de la inaugurarea muzeului - la adresa https://blogulvioletei.wordpress.com/2015/06/16/un-nou-muzeu-de-icoana-si-carte-romaneasca/
      Felicitari si aprecieri, in primul rand pentru "parintele muzeului", parintele staret Serafim! Efortul si daruirea sa fie spre folosul a cat mai multi vizitatori!

      Ștergere
  5. Am participat la intalnirea cu tema „Autocontrolul” si la sfarsit, la obiective personale, mi-am propus sa mananc mai putina ciocolata. Pare usor absurd, poate, sa-ti propui asa un lucru mic, dar, daca tot am promis, chiar s-a intamplat:) Si cred ca este important sa ne onoram macar micile promisiuni. Altfel, o abordare interdisiplinara a problemelor cu care ne confruntam in viata de zi cu zi mi se pare interesanta si utila.
    Teodora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teodora, te felicit pentru punerea in practica a promisiunii. Doamna psiholog spunea la acea intalnire: "Autocontrolul este un principiu de viata. Este echilibru, este onestitate fata de noi insine si este respect fata de ceilalti. Pot sa aleg eu daca vreau sa fiu un autocontrolat sau nu."
      Iti urez sa indeplinesti multe promisiuni mici - transmise public sau nespuse (si acelea sunt convinsa ca sunt stiute de bunul Dumnezeu).

      Ștergere
  6. As dori sa propun, daca se poate, sa se discute si tema „Luarea deciziilor si starea de hotarare”.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne ajuta, propun sa se discute si despre "Hrana si prepararea ei intr-un mod sanatos", multumesc.

    RăspundețiȘtergere